Forum

Completarea și modi...
 
Notifications
Clear all

Completarea și modificarea ordonanțelor referitoare la șomajul tehnic

Avocat Doris Visirin
(@doris-visirin)
Active Member Admin

”Am primit și integrat în noua noastră propunere pentru Guvern clarificările de la Ministerul Justiției pentru a putea acorda sprijin și avocaților a căror activitate a fost afectată. Afectată! Se va declara pe proprie răspundere”, scrie Ministrul Muncii, Violeta Alexandru pe pagina oficială de facebook.

Pe siteul Ministerului Justiției nu există nici un fel de comunicat în acest sens, ceea ce face greu de spus în acest moment care sunt aceste clarificări ce urmează a modifica OUG 32/2020.

Cu toate acestea, din economia textului doamnei ministru se poate concluziona că, în cazul în care se va acorda un sprijin categoriei profesionale a avocaților, acesta va fi condiționat de o declarație pe proprie răspundere dată de avocat referitor la faptul că activitatea a fost afectată. Sigur, rămâne de văzut care este procentul de afectare a activității care va fi avut în vedere și, mai ales, care vor fi consecințele pe termen lung a accesării de către avocați a acestor ajutoare.  Interesant mi se pare și faptul că, dacă în ședința de Guvern am auzit-o pe doamna ministru discutând despre acordarea acestor sume de bani ”avocaților, notarilor și executorilor”, acum nu mai amintește în postarea sa oficială decât despre avocați.

De asemenea, se pare că modificările care vor mai fi aduse vizează posibilitatea deschiderii conturilor pentru PFA, în procedură electronică, de la distanță, pentru a nu mai fi necesară deplasarea personal la bancă a titularului PFA.

Probabil că vor mai fi și alte modificări și clarificări pe care le așteptăm cu mult interes, există multe greutăți în aplicarea efectivă a ordonanțelor de urgență în materia protecției acordate pentru această perioadă și nu putem decât să ne bucurăm că se încearcă lămurirea situațiilor astfel ivite.

Personal apreciez efortul Ministerului Muncii și faptul că se încearcă, pe cât posibil într-un termen foarte scurt să se depășească limitele birocrației care caracterizează acest domeniu.

Avocat Doris Visirin

Quote
Topic starter Posted : 06/04/2020 10:58 am
Share: